4. dubna 2017

Štafetou!

Jak jinak oslavit páté narozeniny Zahrady na niti, než rostlinným happeningem. Napište si do diáře, že přesně za měsíc - 4. května musíte dorazit do Školské! 

Dávám to vědět měsíc dopředu, abyste měli dostatek času nechat zakořenit řízky, rozsadit přeplněné květináče a připravit parapety pro nové přírůstky! Nultá Štafeta byla úspěšná a zájem byl tak veliký, že bych ráda navázala a založila takovou rostlinně-štafetovou tradici, co říkáte?!

 





















Pokud jste o Rostlinné štafetě ještě neslyšeli, je to prostě takový rostlinný večírek, kde si můžete vyměnit svoje nechtěné výpěstky za nechtěné výpěstky někoho jiného. Poslat dál rostliny, které už nechcete, nevejdou se vám do bytu nebo je vám líto je vyhodit. Na oplátku můžete získat nějaké nové, zajímavé, které ještě nemáte.

Účast není podmíněná přinesením rostlin, jedinou podmínkou je, že si každý účastník musí MINIMÁLNĚ JEDNU ROSTLINU ODNÉST!!!

Budu navíc moc ráda, pokud ke svým rostlinám přiložíte cedulku s příběhem konkrétní rostliny, třeba odkud nebo od koho jí máte, jaké pěstební podmínky se jí líbí či nelíbí, k čemu je dobrá,
jak se jmenuje atp.


Rostliny s příběhem jsou totiž ceněné ještě o trochu víc! Příkladem rostliny s krásným příběhem může být štafetová královna Pilea peperomioides, která to ve štafetě dotáhla doslova na rostlinnou olympiádu. 

Co by to bylo za štafetový večírek bez štafetové královny, že ano... takže stejně jako minule budete moci vhodit svoje jméno
do osudí a vyhrát si Pileu!
 


Takže vás všechny srdečně zvu ve čtvrtek 4. května do Zahrady na niti! Budu se na vás těšit já, spousta nechtěných kytek, víno a malé občerstvení, aby se nám dobře povídalo nejen o kytkách!

Odklikněte si účast na FB události, ať náhodou nezapomenete a vemte s sebou klidně i kytek chtivé kamarádky a kamarády! 


10 komentářů:

  1. To je super akce. Škoda, že Praha je pro mě trochu z ruky. Těším se aspoň na fotky "úlovků".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Navrhuji uspořádat nějakou u Vás! Pozvěte kámošky a udělejte si vlastní štafetu ;-)

      Vymazat
  2. Páni, to je nápad !! Já být v Praze, tak občas k vám zajdu, to si říkám pořád. Tak ať se daří nejen na akci - štafeta - ale stále a pořád.
    Zdravím. Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji a těším se snad jednou taky na viděnou! Přeji krásné jaro!

      Vymazat
  3. Já už se těším! A konečně moje věčně kořenící kytičky v lahvích budou mít majitelky! Naopak doufám, že najdu pro sebe nějaký pěkný sukulent :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem si přesně říkala, že určitě najdeš nějakého nového páníčka pro tu monsteru :-D

      Vymazat
  4. Píšu si do svého deníčku, tentokrát sice asi ještě nedojedu, ale když to bude štafetová tradice, tak to někdy z Ostravy do Prahy určitě dám:)))
    Mějte krásné dny a úspěšné úlovky, Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě udělám report, nebojte!
      A doufám, že to někdy vyjde i Vám! ;-)
      Zdravím do Ostravy!

      Vymazat

Děkuji za komentáře!